Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Tęczowy śmietanowiec na waflach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne ciasto bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze. Warto je przygotować. Polecam!!!

Tęczowy śmietanowiec na waflach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tęczowy śmietanowiec na waflach

 

  • 1 opakowanie okrągłych wafli
  • 600 ml śmietany 30%
  • 1/2 opakowania galaretki fioletowej
  • 1/2 opakowania galaretki zielonej
  • 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej
  • 1/2 opakowania galaretki niebieskiej
  • 1/2 opakowania galaretki czerwonej
  • 1 łyżeczka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Tęczowy śmietanowiec na waflach
Galaretkę fioletową rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Odstaw do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę (100ml) ubij na sztywno. Zmiksuj z tężejącą fioletową galaretką. Masę wyłóż na jeden z wafli. Wyrównaj, przykryj drugim waflem i odstaw do stężenia. Podobnie, jak masę fioletową przygotuj masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładaj wafle. Pozostałą śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną udekoruj wierzch ciasta.
Tęczowy śmietanowiec na waflach
Schłodzoną śmietanę (100ml) ubij na sztywno .
Tęczowy śmietanowiec na waflach
Śmietanę zmiksuj z tężejącą fioletową galaretką. Masę wyłóż na jeden z wafli. Wyrównaj, przykryj drugim waflem i odstaw do stężenia. Podobnie, jak masę fioletową przygotuj masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami przekładaj wafle.