Sposób przygotowania:
Pęczotto warzywneETAP 1:
Białą część pora pokroić w piórka, dokładnie opłukać z piasku, a następnie podsmażyć na łyżce oliwy. Posiekany czosnek dodać do pora i smażyć jeszcze 2 minuty.
ETAP 2:
Marchewkę obieramy, kroimy w półplasterki i dodajemy do pora. Paprykę kroimy w paseczki i również dodajemy do warzyw.
ETAP 3:
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. Ugotowaną odcedzamy i dodajemy do warzyw.
ETAP 4:
Kalafiora dzielimy na różyczki i razem z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie. Pomidora kroimy w kostkę, natkę siekamy i razem z ugotowanymi warzywami dodajemy na patelnie. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, a na wierzchu posypujemy pokruszonym serem fetą.
Jagodowa
Magdalena88
kar.mal
Bardzo się cieszę! Szczególnie latem warto jeść dania bezmięsne, ponieważ po nich czujemy się lekko, a to ważne, żeby móc aktywnie spędzać czas :)
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2