Sposób przygotowania:
Barszcz buraczkowy z ziemniakami
Żeberka płuczemy. Gotujemy do miękkości z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Wywar przecedzamy. Buraczki szorujemy i obieramy. Ścieramy na tarce. Wrzucamy do gotującego się wywaru. Wlewamy ocet. Doprawiamy do smaku. Gotujemy, aż buraki zmiękną.
Następnie do zupy dodajemy śmietanę. Podgrzewamy chwilę, aby śmietana straciła smak surowizny, ale się nie zwarzyła. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Zupę nalewamy do misek. Dodajemy ugotowane ziemniaki i posypujemy siekanym koperkiem.
Smacznego!
Następnie do zupy dodajemy śmietanę. Podgrzewamy chwilę, aby śmietana straciła smak surowizny, ale się nie zwarzyła. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Zupę nalewamy do misek. Dodajemy ugotowane ziemniaki i posypujemy siekanym koperkiem.
Smacznego!