Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Ryba Tilapia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba Tilapia smaczna i zdrowa do każdego obiadu z surówką i zimeniaczkami

Ryba Tilapia w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba Tilapia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Ryba Tilapia w panierce
Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb (Prymat) z obu stron. Następnie przygotowujemy na talerzach bułkę tartą i jajka z pieprzem i solą. Rybę maczamy najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni tłuszczem rybę z obydwóch stron aż się zarumieni na złocisty kolor. Rybkę podajemy z sokiem z cytryny. Życzymy smacznego !!!
Ryba Tilapia w panierce
Przygotowujemy filety z Tilapi do gotowania
Ryba Tilapia w panierce
Rybę przyprawiamy z obudwoch stron przyprawą do ryb (Primat)
Ryba Tilapia w panierce
Przygotowujemy jajka i bułkę tartą do obtaczania ryb
Ryba Tilapia w panierce
Smażymy rybę na rozgrzanej patelni, aż do zlocistego koloru