lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Papaja w tilapii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z filetów tilapii ze wspaniałym owocem papai i papryką w bardzo aromatycznym owocowym sosie.

Papaja w tilapii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papaja w tilapii

 

Sposób przygotowania:

Papaja w tilapii
Filety oczyścić z łusek, umyć i osuszyć. Następnie natrzeć solą, pieprzem i odrobiną curry. Limonkę przekroić na pół i jedną częścią skropić filety i odstawić je do lodówki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na cztery paski. Papaję obrać ze skóry, usunąć pestki (odłożyć je) pokroić w długie paski o szerokości 2 cm. Filety odsączyć i na każdy filet w poprzek nałożyć paprykę i papaję. Zawinąć filet i spiąć wykałaczką. Resztę papai drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i smażyć z obu stron 6 minut pod przykryciem. Wyjąć roladki a do pozostałego masła dodać miód,posiekany miąższ papai, pestki papai oraz sok z drugiej połówki limonki. Razem wszystko dobrze wymieszać i chwilę pogotować. Takim sosem polać na talerzu roladki rybne podane z tagliatelle.
Papaja w tilapii
Etap 1
Papaja w tilapii
na każdy filet w poprzek nałożyć paprykę i papaję.
Papaja w tilapii
smażyć z obu stron 6 minut pod przykryciem.
Papaja w tilapii
do pozostałego masła dodać miód,posiekany miąższ papai,