Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Tilapia z zieloną kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „

Tilapia z zieloną kołderką

Składniki:

Tilapia z zieloną kołderką

 

  • 2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
  • sok z cytryny
  • pieprz mielony
  • 1 mały ogórek
  • 1 kiwi
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
  • sól
  • 1 łyżka maki

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z zieloną kołderką
Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny . Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką

Tagi:

kołderka mak