Sposób przygotowania:
Tiramisu bez jajek
Do gorącej wody wsypujemy kawę i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce, studzimy. Blaszkę wykładamy folią aluminiową.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy przez chwilę.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na dnie blaszki. Na biszkopty wykładamy 1/3 masy śmietanowej i wyrównujemy, układamy biszkopty maczane w kawie, wkładamy 1/3 masy śmietanowej i wyrównujemy, układamy biszkopty maczane w kawie, wkładamy resztę masy śmietanowej i wyrównujemy. Posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą śmietankę, miksujemy przez chwilę.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na dnie blaszki. Na biszkopty wykładamy 1/3 masy śmietanowej i wyrównujemy, układamy biszkopty maczane w kawie, wkładamy 1/3 masy śmietanowej i wyrównujemy, układamy biszkopty maczane w kawie, wkładamy resztę masy śmietanowej i wyrównujemy. Posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki na całą noc.