Sposób przygotowania:
Tiramisu bez jajek
Kawę zalewamy gorącą wodą i mieszamy. Odstawiamy do rozpuszczenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a potem dodajemy po 1 łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do woreczka foliowego.
Przygotowujemy pucharki. Moczymy w zimnej kawie biszkopty i umieszczamy je na dnie pucharków.
Odcinamy końcówkę woreczka i wyciskamy po trochę kremu na biszkopty.
Układamy jeszcze po dwie warstwy namoczonych biszkoptów i kremu. Wierzch posypujemy kakao.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a potem dodajemy po 1 łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do woreczka foliowego.
Przygotowujemy pucharki. Moczymy w zimnej kawie biszkopty i umieszczamy je na dnie pucharków.
Odcinamy końcówkę woreczka i wyciskamy po trochę kremu na biszkopty.
Układamy jeszcze po dwie warstwy namoczonych biszkoptów i kremu. Wierzch posypujemy kakao.