Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto kakaowe ze śliwkami i morelami
Składniki o temperaturze pokojowej.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem tylko krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch.
Umyte morele, śliwki wypestkować, na cieście ułożyć połówki moreli skórką do dołu i pomiędzy morele dać połówki śliwek.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie w termoobiegu na 160C z 8 minut, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem tylko krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch.
Umyte morele, śliwki wypestkować, na cieście ułożyć połówki moreli skórką do dołu i pomiędzy morele dać połówki śliwek.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie w termoobiegu na 160C z 8 minut, ciasto w formie wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.