Sposób przygotowania:
Dyniowe tiramisuETAP 1
KREM: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem do białości. Serek mascarpone rozcieramy w misce. Gotowy łączymy z dynią, dodając ją stopnionowo. Otrzymany dyniowy serek łączymy z ubitymi żółtkami
ETAP 2
Zaparzoną, przestudzoną kawę łączymy z likierem.
ETAP 3
W tak przygotowanej kolejno maczamy z każdej strony biszkopty. Połową biszkoptów wykładamy dno przygotowanej formy. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy dyniowy krem.
ETAP 4
Na krem wykładamy drugą biszkoptową warstwę.
Całość schładzamy.
Między czasie przygotowujemy śmietankę.
ETAP 5
ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier. Gdy ten połączy się z śmietanką wlewamy żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Gotową śmietankę wylewany na biszkopty. Tak przygotowane ciasto ponownie wkładamy do chłodu by śmietanka zastygła.
Gotowe, schłodzone ciasto oprószamy cynamonem, porcjujemy i podajemy.
SylaUla
baja40
gusia1000