Sposób przygotowania:
Ciasto wuzetka
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i dodać do masy. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do całości, wymieszać delikatnie. Przełożyć na wysmarowaną blaszkę i piec w 190 stopniach około 40 minut.
Na masę masło ucierać z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku. Do utartej na puszysto masy dodawać po łyżce sera homogenizowanego i wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatyną.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty i przełożyć kremem, polać polewą czekoladową i udekorować kremem na wierzchu, żelkiem lub owocem.
Na masę masło ucierać z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku. Do utartej na puszysto masy dodawać po łyżce sera homogenizowanego i wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatyną.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty i przełożyć kremem, polać polewą czekoladową i udekorować kremem na wierzchu, żelkiem lub owocem.