Sposób przygotowania:
Tiramisu z jabłkami
Kawę z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Gdy ostygnie dodajemy wódkę.
Jabłka obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do rondla i prażymy na odrobinie wody z cukrem i cynamonem. Gdy zmiękną, odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka sparzamy wrzątkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z pudrem miksujemy, do uzyskania gładkiej i puszystej masy, dodajemy mascarpone i miksujemy na małych obrotach. Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwami: biszkopt jabłka masa serowa biszkopt jabłka masa serowa kakao
Jabłka obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do rondla i prażymy na odrobinie wody z cukrem i cynamonem. Gdy zmiękną, odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka sparzamy wrzątkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z pudrem miksujemy, do uzyskania gładkiej i puszystej masy, dodajemy mascarpone i miksujemy na małych obrotach. Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwami: biszkopt jabłka masa serowa biszkopt jabłka masa serowa kakao
gosiapiotrek23