Sposób przygotowania:
Pyszne tiramisu
Jajka wybijam rozdzielając żółtka od białek. Następnie żółtka ubijam z cukrem, po czym dodaję, amaretto i ubijam, do chwili, kiedy masa będzie jednolita. Naczynie umieszczam w dużym garnku, który do 1/3 objętości wypełniony jest wrzącą wodą. Następnie zmniejszam ogień i stale mieszając ogrzewam masę, aż zgęstnieje. Następnie odstawiam naczynie do wystudzenia masy na 3 godziny. Schłodzoną w lodówce śmietanę ubijam, po czym łączę ją z serkiem mascarpone, a następnie dodaję schłodzoną masę. Całość dokładnie mieszam. Na dnie formy wyłożonej papierem układam namoczone w kawie biszkopty, po czym nakładam warstwę masy, a następnie kładę kolejną warstwę biszkoptów i następną warstwę masy. Wierzch tirami su posypuję przesianym przez sitko kakao. Tiramisu wstawiam do lodówki na 6 godzin, po czym kroję je na porcje.