Tofu na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Składniki sosu wymieszać, zanurzyć w nim tofu pokrojone w kostkę. Zostawić na noc w lodówce. Po wyjęciu z lodówki rozgrzać olej w

Tofu na czerwono

Składniki:

Tofu na czerwono

 

  • 250 g tofu
  • 1 mały por
  • Olej
  • Sos:
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • 2 łyżki wina ryżowego lub sherry
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 cm startego imbiru bez skórki
  • 1 łyżeczka chińskiej mieszanki pięciu przypraw (pięciu smaków)

Sposób przygotowania:

Tofu na czerwono
Składniki sosu wymieszać, zanurzyć w nim tofu pokrojone w kostkę. Zostawić na noc w lodówce. Po wyjęciu z lodówki rozgrzać olej w woku smażyć tofu z pokrojonym w talarki porem. Na koniec wlać marynatę i poczekać aż sos zgęstnieje.