Sposób przygotowania:
Tomates recheados (faszerowane pomidory)
Myjemy pomidory (7 szt), zcinamy górne części i wydrążamy środki.Faszerujemy pomidorki farszem mięsnym i na każdy układamy wiórek masła.
1 pomidora i środki pozostałych siekamy drobniutko, wkładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy solą i pieprzem -dusimy ok 10 minut. Wlewamy sos do półmiska żaroodpornego, układamy w nim pomidorki i zapiekamy ok 1/2 godziny w średnio nagrzanym piekarniku.
1 pomidora i środki pozostałych siekamy drobniutko, wkładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy solą i pieprzem -dusimy ok 10 minut. Wlewamy sos do półmiska żaroodpornego, układamy w nim pomidorki i zapiekamy ok 1/2 godziny w średnio nagrzanym piekarniku.