Sposób przygotowania:
Torcik bez pieczenia - Na upalne dni
Herbatniki zmiksuj . Margarynę rozpuść w kąpieli wodnej razem z mleczną czekoladą. Zmiksowane herbatniki wsyp i wymieszaj w wodnej kąpieli . Przełóż do tortownicy 22 cm na dno wyłóż folię aluminiową i wstaw do lodówki na godzinę by zastygło. Masa : Czekoladę i śmietanę razem wymieszaj w kąpieli wodnej do rozpuszczenia dodaj do niej rozpuszczoną żelatynę w 100 gramach wody . Zamieszaj i zostawiłam do ostudzenia. Staraj się by nie zastygło bo nie dasz rady zmiksować z masą ze śmietany .Zmiksuj śmietanę z cukrem pudrem i dodaj do niej masę z czekolady śmietany i żelatyny . Wymieszaj i wyłóż na herbatniki najlepiej wstaw na noc do lodówki by stężało . Udekoruj wiśniami kandyzowanymi .
marietta
lalunia
Bardzo fajny deser polecam zrobić :)