czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Torcik cytrynowo-kokosowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny Torcik idealny do kawy.

Torcik cytrynowo-kokosowy

Składniki:

Torcik cytrynowo-kokosowy

 

  • 2 galaretki o smaku cytrynowym
  • 300 g wiórków kokosowych
  • 1 duży kefir 500 ml
  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Torcik cytrynowo-kokosowy
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić.Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut.Śmietanę ubić z cukrem.Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.W tortownicy ułożyć biszkopty.Na biszkopty wyłożyć masę.Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Tagi:

biszkopt