Sposób przygotowania:
Torcik czeresniowy
Z białek ubic piane, wsypywać powoli cukier i dalej ubijać. Dodac żółtka, wymieszać. Nadal mieszając wsypywać powoli mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać sok cytryny.Wymieszać raz jeszcze wszystko delikatnie , po czym przełożyc do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Gdy biszkopt przestygnie przekroić go na dwie części poziomo. Górną część pokruszyć i wymieszać z rumem. Schłodzoną kremowke ubić ze smietan fixem , a nastepnie dodawać porcjami pokruszony biszkopt i ciągle ubijać. Z cukru i szklanki wody ugotować syrop, wrzucić czereśnie i gotować 5 minut na małym ogniu. Odcedzić i ostudzić. Blat biszkoptowy ulożyć na talerzu, nasaczyć herbatą, rozłożyć na nim wisnie, przykryć masą z bitej śmietany, a następnie posypać grubo startą gorzką czekoladą. Przed podaniem dobrze schłodzic.