lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik dla szczęśliwych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto jest wyśmienite ma smak krówki jest przepyszne kto raz zrobi będzie je robił często polecam

Torcik dla szczęśliwych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik dla szczęśliwych

 

  • biszkopt
  • jaka 5 sztuk
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa do przełożenia
  • 170 mili szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 25 dag Kasi
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 4 łyżki kawy Inka mlecznej
  • orzechy włoskie 400 gram

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik dla szczęśliwych
1- Białka ubić ze szczypta soli2- Żółtka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia 3- Dodać białka miksować dosłownie chwilkę wyłączyć mikser wylać ciasto do formy okrągłej 24 centymetrowej Teraz robimy masę do przełożenia 1- Kasię miksujemy na pusz-czystą masę 2-Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym ostudzić 3- Dalej ucierając dodawać ostudzone mleko oraz mleko w proszku i Inkę mleczną 4- Biszkopt upieczony i ostudzony przecinamy na połowę masę wykładamy na biszkopt posypujemy orzechami przykrywamy drugim biszkoptem wykładamy następną warstwę masy posypujemy orzechami reszta masy pokrywamy cały tort i obsypujemy go orzechami cały torcik
Torcik dla szczęśliwych
Biszkopt wkładamy do pieca na 25 minut w 180 stopniach pieczemy
Torcik dla szczęśliwych
Upieczony biszkopt pzrekroic na połowe pzrełozyc masą
Torcik dla szczęśliwych
pzrełozone ciasto obsypać ozrechami i wstawic do lodówki

Tagi:

biszkopt kawa