Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowo-miętowy z truskawkami
Truskawki opłukać, dobrze osączyć, usunąć szypułki.
Jedną galaretkę i łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody.
Dno foremki wyłożyć biszkoptami (moja silikonowa ze szklanym dnem nie wymagała uprzedniego wyłożenia folią spożywczą).
Jogurt bałkański zmiksować z łyżką cukru pudru i przestudzoną galaretką. Niewielką ilością masy pozalewać szczeliny pomiędzy biszkoptami i ich wierzch.
Na biszkoptach rozłożyć truskawki i zalać je pozostałą masą jogurtowo-galaretkową.
Foremkę wstawić do lodówki.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, przestudzić.
Tężejącą wylać na wierzch torcika i ponownie wstawić do lodówki.
Jedną galaretkę i łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody.
Dno foremki wyłożyć biszkoptami (moja silikonowa ze szklanym dnem nie wymagała uprzedniego wyłożenia folią spożywczą).
Jogurt bałkański zmiksować z łyżką cukru pudru i przestudzoną galaretką. Niewielką ilością masy pozalewać szczeliny pomiędzy biszkoptami i ich wierzch.
Na biszkoptach rozłożyć truskawki i zalać je pozostałą masą jogurtowo-galaretkową.
Foremkę wstawić do lodówki.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, przestudzić.
Tężejącą wylać na wierzch torcika i ponownie wstawić do lodówki.
marietta
edytaha
Dziękuję :)