Sposób przygotowania:
Tort z truskawkami 4
Przygotować niezbędne składniki na tort, następnie przesiewamy do miski mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól i cukier. Do składników dodajemy masło lub margarynę, dodajemy jajka. W tych wszystkich składnikach należy robić na środku wgłębienie i dodać mleko oraz śmietanę.Wszystko szybko wymieszać aby składniki się połączyły. Ciasto włożyć do natłuszczonej blaszki. Piec 2- 30 minut w nagrzanym piekarniku do temp. 180-200 stopni C, do suchego patyczka. Wyjąć ciasto i podzielić na trzy części, zaczekać do ostygnięcia. Wszystkie części przekładać gotowymi masami wykonanymi według przepisu podanego na opakowaniu. Pomiędzy jedną z nich dać bitą śmietanę w sprayu z truskawkami, kilka truskawek zostawić do dekoracji. Rozpuścić polewę i wylać ją na wierzch tortu. Poczekać do zastygnięcia. Przybrać różami z masy cukrowej, kilkoma truskawkami, posypać wiórkami kokosowymi i posypką czekoladową. Wykonać wzory bitą śmietaną w sprayu.
marietta