Sposób przygotowania:
Torcik kanapkowy
Na dużym talerzu ułożyć 4 kromki chleba. Posmarować serkiem topionym, ułożyć liście sałaty i plasterki pomidora.
Kolejne kromki chleba posmarować serkiem i ułożyć je serkiem do spodu, wierzch posmarować majonezem. Ułożyć liście sałaty, plasterki ogórka i pomidora oraz sałatę.
Przykryć kolejną warstwą kromek. Posmarować cienko serkiem, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować plasterkami ogórka, salami i połówkami pomidorków koktajlowych.
Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Kolejne kromki chleba posmarować serkiem i ułożyć je serkiem do spodu, wierzch posmarować majonezem. Ułożyć liście sałaty, plasterki ogórka i pomidora oraz sałatę.
Przykryć kolejną warstwą kromek. Posmarować cienko serkiem, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować plasterkami ogórka, salami i połówkami pomidorków koktajlowych.
Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.