Sposób przygotowania:
Dla ochlody - pikantny torcik kanapkowy.
W miseczce przygotowujemy paste serowa : rozdrabniamy serek feta , dodajemy dwa pozostale serki i mieszamy - ja zmiksowalam . Dodajemy drobno pokrojony czosnek , pieprz i ewentualnie chilli. Calosc musi byc pikantna. Pluczemy i osuszamy rucole. Foremke wykladamy papierem do pieczenia . Kazdy "chlebek" smarujemy z jednej strony pasta /ok. 1 cm / i wykladamy dno foremki posmarowana strona do gory. Dalej ukladamy rucole , nastepnie plasterki szynki i na to posmarowany chlebek , ktory tym razem smarujemy z obu stron / od strony szynki - cieniej /. Czynnosc powtarzamy. Ostatnia warstwa to chlebek , ktorego na gorze juz nie smarujemy. Zdjecia zamieszcze na Forum. Calosc delikatnie przygniatamy i wstawiamy do zamrazalnika na ok 50 min. Po uplywie czasu wykladamy nasz "torcik" na deske lub duzy talerz i kroimy w plastry. Torcik kroi sie bez problemu.
Sarenka
Doro
Jojo
Doro ja jak zwykle przesadzilam i zrobilam jak dla nas za duzo. Jedlismy dwa dni. Pierwszego dnia chlebek lekko chrupie ale mimo to calosc bardzo ladnie sie kroi. Przez noc trzymalam w lodowce a nastepnego dnia na pol godziny przed podaniem znowu wlozylam do zamrazarki. Oczywiscie przez ten czas torcik nie zamarznie ale masa serowa nie maze sie podczas krojenia . Chlebek jest na drugi dzien wilgotny ale w takiej wersji tez fajnie smakuje.
luna
Natala1210
ewala
elzbieta8960
wedith1
iwi69