allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Torciki kanapkowe z wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Efektowna wersja kanapek.

Torciki kanapkowe z wędzonym łososiem

Składniki:

Torciki kanapkowe z wędzonym łososiem

 

  • na 2 szt.
  • 6 kromek razowego chleba
  • 4 łyżki majonezu
  • 6 plastrów wędzonego łososia
  • 3 zielone oliwki
  • Pieprz mielony
  • Do dekoracji: koperek, natka pietruszki, cytryna

 

Sposób przygotowania:

Torciki kanapkowe z wędzonym łososiem
Z kromek chleba wyciąć szklanką okrągłe blaciki. Pozostałości chleba można przeznaczyć na grzanki. Każdy torcik złożyć z trzech blacików chlebowych przekładając je majonezem i plastrem łososia. Wierzch torcika posmarować majonezem i dekoracyjnie ułożyć na nim plaster łososia. Ozdobić trzema połówkami oliwek, kawałeczkiem cytryny, koperkiem oraz natką pietruszki. Posypać z wierzchu mielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Tagi:

chleb