Sposób przygotowania:
Torcik kokosowy z kremem śmietanowym
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli i cukrem, następnie dodajemy po 1 żółtku dalej delikatnie miksując. Mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy wiórku i łączymy z ciastem.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 20-25 minut.
Po upieczeniu ciasto wystawiamy z piekarnika i studzimy
Śmietane przekładamy do misy , dodajemy cukier i serek mascarpone i razem miksujemy do zgęstnienie. Około 2 minut .
Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, na pierwszą cześć wykładamy dżem, następnie część kremu, nakładamy drugą część ciasta i tez delikatnie smarujemy kremem. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ciasto. posypujemy koralikami.
schładzamy
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 20-25 minut.
Po upieczeniu ciasto wystawiamy z piekarnika i studzimy
Śmietane przekładamy do misy , dodajemy cukier i serek mascarpone i razem miksujemy do zgęstnienie. Około 2 minut .
Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, na pierwszą cześć wykładamy dżem, następnie część kremu, nakładamy drugą część ciasta i tez delikatnie smarujemy kremem. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ciasto. posypujemy koralikami.
schładzamy