aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Torcik migdałowy,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny i szybki torcik....

Torcik migdałowy,

Składniki:

Torcik migdałowy,

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik migdałowy,
Migdały zalewamy gorącą wodą. Moczymy około 15 minut i zdejmujemy z niach skórkę. Następnie rozgniatamy je lub rozdrabniamy rozdrabniaczem. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. Następnie łączymy z roztopioną gorzką czekoladą oraz migdałami. Dodajemy ubite na na sztywną pianę białka. Mieszamy. Blachę smarujemy masłem i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.