superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Torcik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

świetny deser na ciepłe dni

Torcik na zimno

Składniki:

Torcik na zimno

 

  • 2 szt galaretka brzoskwiniowa,
  • 150 g Biszkopty,
  • 700 g truskawki świeże,
  • 1 szt cytryna,
  • 150 g cukier puder,
  • 500 g serek homogenizowany truskawkowy,
  • 500 ml jogurt naturalny,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 3 łyżki żelatyna ,
  • 2 szt galaretka truskawkowa,
  • 50 ml likier owocowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik na zimno
Galaretki przygotować w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, każdą oddzielnie, ostudzić. Jogurt zmiksować z serkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.Dodać otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i żelatynę rozpuszczoną w ok. 100 ml wody. Zmiksować. Owoce oczyścić. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić likierem i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Następnie wyłożyć masę serową, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretkę truskawkową. Można udekorować listkami melisy

Tagi:

biszkopt