Sposób przygotowania:
Torcik na zimno z musem truskawkowym1

Najpierw wykładam dno tortownicy (28 cm) biszkoptami. Brzoskwinie odcedzam z soku, sokiem nasączam biszkopty. Brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i wykładam na biszkopty.
2

Brzoskwinie kroję na mniejsze kawałki i wykładam na biszkopty.
3

Truskawki przesypuje do miski, rozdzielam jeśli są „sklejone” zalewam gorącymi galaretkami truskawkowymi, które wcześniej rozpuściłam w 3 szklankach wrzątku. Odstawiam aby ostygły.
4

Ser dzielę na połowę. Galaretki szafirowe i ametystowe, rozpuszczam osobno w 375 ml wrzątku, studzę. Gdy są zimne miksuję każdą z połową sera. Wykładam na brzoskwinie masę szafirową, jak zastygnie, wykładam ametystową.
5

Galaretki z truskawkami miksuję na mus i wykładam na górę.
6

Odstawiam do lodówki, aby dobrze zastygła.
7

Na koniec ubijam kremówkę z fixem i cukrem pudrem i dekoruję torcik.
marietta
zbysiowa
Dziękuje )