Sposób przygotowania:
Torcik z kaszy manny z musem z nektaryne
Masło do spodu z ciastek roztopić. Ciastka mocno rozkruszyć. Dodać do nich masło, wymieszać, wysypać do tortownicy (ok. 22 cm), lekko ugnieść, schłodzić w lodówce. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Kaszę dobrze ostudzić. Tłuszcz (250 g) utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać do tego ostudzoną kaszę i cały czas ucierać. Dodać jajko (wcześniej sparzone wrzątkiem). Ucierać dalej mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 5-7 minut. Masę wyłożyć na spód z ciastek, schłodzić w lodówce. Nektarynki pokroić na mniejsze kawałki (bez pestek), przełożyć do garnka. Wlać do nich szklankę wody i zagotować. Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. Wszystko ostudzić i zmiksować blenderem. Mus wylać na ciasto. Ciasto dobrze schłodzić w lodówce (najlepiej schładzać kilka godzin), a następnie delikatnie wyjąć z tortownicy, dowolnie udekorować.