Sposób przygotowania:
Rabarbarowy deser
Białka jajek ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać żółtka jajek i po wymieszaniu ostrożnie wymieszać z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto przelać do formy 20 cm średnicy i piec w temp. 180 st około 15 minut. Truskawkową galaretkę rozmieszać z godnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do zastygnięcia po zastygnięciu pokroić w nieregularne kostki i ułożyć je na wierzchu upieczonego i wystudzonego ciasta. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę, dodać większa szczyptę soli, zalać 1 szklanka wody i cukrem, postawić na palniku i rozgotować, galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szklance wody i dodać do rozgotowanego rabarbaru, wymieszać i odstawić do wystudzenia.Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z rabarbarem przygotowaną masę wylać na ciasto z ułożoną już galaretką, odstawić do zastygnięcia. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i śmietan fiksu, następnie wyłożyć na zastygnięte mus rabarbarowy, dowolnie ozdobić i odstawić do zastygnięcia.
2milutka
edytaha
I ja też poproszę :)
iziona
Bardzo proszę :) :)
bietka