Sposób przygotowania:
Torcik na zimno z musem truskawkowym
Do miski wbijam jaja, dodaję cukier, i mikserem ubijam na sztywną pianę. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiewam razem z proszkiem do pieczenia i wsypuję po mału do ubitej masy. Mieszam delikatnie łyżką. Tortownicę smaruję, wylewam ciasto. Średnica tortownicy 26 cm. Piekę w temp 170 stopni 20 minut. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym dodaję jogurt grecki i mieszam. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczam w 1,5 szklanki wody. Po ostygnięciu wlewam do masy jogurtowej, mieszam mikserem i wstawiam do lodówki żeby się trochę masa ścięła. Następnie wylewam na biszkopt. Wcześniej boki formy obkładam papierem do pieczenia. Łatwiej nam będzie sernik odkleić z formy. Truskawki miksuję blenderem zostawiam kilka do dekoracji. Przelewam do garnka, wsypuję 2 galaretki truskawkowe i na wolnym ogniu podgrzewam do rozpuszczenia galaretek. Odstawiam do ostygnięcia. Wylewam na masę jogurtową i wstawiam do lodówki na noc. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję fix. Wkładam do worka i szprycą robię ozdoby na serniku. Dekoruję bratkami i truskawkami.
zbysiowa
Cukiereczek13
mysza75
Moje ciacha to się nie umywają do twoich , kusisz to ty mnie twoimi. :-)
marietta