Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowo owocowy
Wcześniej przygotować sobie – rozpuścić cytrynową galaretkę w niecałej szklance gotującej wody i po ostudzeniu wymieszać ze szklanką musu mirabelkowego, powlewać do małych pojemniczków (ja użyłam po małych jogurtach dla dzieci). I odstawić w chłodne miejsce żeby się ścięło. Jak już będzie gotowe możemy przystąpić do wykonania ciasta. Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ostudzić. Wycisnąć sok z cytryny. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, żelatyną i sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce. Śmietanę ubić i jak masa jogurtowa zacznie gęstnieć, połączyć z ubitą śmietaną. Na dnie tortownicy układamy biszkopty, następnie banana pokrojonego i skropionego sokiem z cytryny. Posypujemy rodzynkami wcześniej sparzonymi . posypać też owocami skondensowanymi. Na to wylewamy masę jogurtową i wsuwamy w nią galaretki z musu mirabelkowego i wystawiamy w chłodne miejsce aby się ścięło. Następnie na wierzch przybieramy mandarynkami, gruszkami z syropu i zalewamy galaretką agrestową. Wystawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.