Sposób przygotowania:
Torcik na zimno z soku i delicji
1. Masa z soku:
W połowie soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i zagotowujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.
2. Składanie:
Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na dno wykładamy delicje, wlewamy lekko przestudzoną masę z soku i studzimy, następnie na wierzchu również układamy delicje lekko wciskamy je w masę. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
3. Podanie:
Czekolady ścieramy na tarce i dekorujemy torcik, kroimy i podajemy.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Torcik można pokroić na 8 porcji.
Gdy torcik zbyt długo postoi to delicje na spodzie bardzo miękną.
W połowie soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i zagotowujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.
2. Składanie:
Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na dno wykładamy delicje, wlewamy lekko przestudzoną masę z soku i studzimy, następnie na wierzchu również układamy delicje lekko wciskamy je w masę. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
3. Podanie:
Czekolady ścieramy na tarce i dekorujemy torcik, kroimy i podajemy.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Torcik można pokroić na 8 porcji.
Gdy torcik zbyt długo postoi to delicje na spodzie bardzo miękną.