Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Torcik na zimno z soku i delicji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Propozycja na deser bez pieczenia w formie torcika. Masa z soku typu ,,Kubuś'' z delicjami. Słodko i pysznie i do tego nie wymaga pieczenia. Taki deser uda się każdemu.

Torcik na zimno z soku i delicji

Składniki:

Torcik na zimno z soku i delicji

Masa:

  • 1 sok pomarańczowy ,,Kubuś`` (1 litr)
  • 3 budynie waniliowe (bez cukru i na pół litra mleka każdy)

Dodatkowo:

  • 1 opakowanie ulubionych delicji ( około 20 dag )
  • 2 kostki czekolady mlecznej
  • 2 kostki czekolady białej

Sposób przygotowania:

Torcik na zimno z soku i delicji
1. Masa z soku:

W połowie soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i zagotowujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.

2. Składanie:

Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na dno wykładamy delicje, wlewamy lekko przestudzoną masę z soku i studzimy, następnie na wierzchu również układamy delicje lekko wciskamy je w masę. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.

3. Podanie:

Czekolady ścieramy na tarce i dekorujemy torcik, kroimy i podajemy.

Smacznego życzę.

Moje rady:

Torcik można pokroić na 8 porcji.

Gdy torcik zbyt długo postoi to delicje na spodzie bardzo miękną.