Sposób przygotowania:
Kolorowy torcik na zimno
Na dno tortownicy( 28 cm ) wykładam papier do pieczenia ,układam biszkopty i pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie .
Przygotowuję galaretki, rubinową rozpuszczam w 300 ml wrzącej wody, 3 agrestowe także w 300 ml, natomiast 2 truskawkowe w 500 ml. Odstawiam aby ostygły.
Galaretką rubinową nasączam biszkopty, wstawiam do lodówki.
Ser przekładam do misy miksera i miksuję, dodaję zimne i lekko tężejące galaretki agrestowe, szybko wykładam na biszkopty ( masa błyskawicznie zastyga) Ubijam kremówkę i pod koniec dodaję zimne galaretki truskawkowe , miksuje całość do połączenia się składników, wykładam na ser.
Wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję bitą śmietaną i kolorową, słodką, posypką .
Przygotowuję galaretki, rubinową rozpuszczam w 300 ml wrzącej wody, 3 agrestowe także w 300 ml, natomiast 2 truskawkowe w 500 ml. Odstawiam aby ostygły.
Galaretką rubinową nasączam biszkopty, wstawiam do lodówki.
Ser przekładam do misy miksera i miksuję, dodaję zimne i lekko tężejące galaretki agrestowe, szybko wykładam na biszkopty ( masa błyskawicznie zastyga) Ubijam kremówkę i pod koniec dodaję zimne galaretki truskawkowe , miksuje całość do połączenia się składników, wykładam na ser.
Wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję bitą śmietaną i kolorową, słodką, posypką .
Dinah
zbysiowa
Polecam :)
2milutka
zbysiowa
Dziękuję Agatko :)