Sposób przygotowania:
Jagodowy torcik na zimno
Wyłóż formę folią, spód formy biszkoptami, nie musi być szczelnie. Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wody.
Jagody wymieszaj z cukrami. Ubij śmietanę, dodaj smietan fixy, jogurt i żelatynę. Wymieszaj. Połowę masy wylej na biszkopty.
Z drugiej połowy odłóż szklankę masy a do reszty dodaj 1/3 jagód. Wymieszaj lub zmiksuj. Na białą masę wyłóż biszkopty, na nie wylej jagodową masę,a na nią resztę białej i resztę jagód. Do lodówki i czekamy aż stężeje.
U mnie trwało to około 2 godzin. Smacznego.
Jagody wymieszaj z cukrami. Ubij śmietanę, dodaj smietan fixy, jogurt i żelatynę. Wymieszaj. Połowę masy wylej na biszkopty.
Z drugiej połowy odłóż szklankę masy a do reszty dodaj 1/3 jagód. Wymieszaj lub zmiksuj. Na białą masę wyłóż biszkopty, na nie wylej jagodową masę,a na nią resztę białej i resztę jagód. Do lodówki i czekamy aż stężeje.
U mnie trwało to około 2 godzin. Smacznego.