Sposób przygotowania:
Kotlety siekane z kurczaka
Filet z kurczaka posiekać w drobną kostkę, posypać solą, pieprzem, słodką papryką, ziołami prowansalskimi, odstawić.
Paprykę drobno posiekać, cebule posiekać w półplasterki. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Do miski przełożyć kurczaka, cebulę, paprykę, ser żółty, jedno jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki majonezu, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.
Paprykę drobno posiekać, cebule posiekać w półplasterki. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Do miski przełożyć kurczaka, cebulę, paprykę, ser żółty, jedno jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki majonezu, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.