Sposób przygotowania:
torcik pomarańczowy
Pomarańcze gotujemy przez godzinę 3 krotnie zmieniając wodę i miksujemy na gładką masę ( bez pestek! ). Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy masę pomarańczową i migdały a na koniec ubite białka delikatnie mieszając. Całość wlewamy do tortownicy uprzednio posmarowanej masłem i pieczemy przez ok godzinę w piekarniku o temp. ok 160 stC.
Po wystygnięciu kroimy na dwa krążki ( ostrożnie gdyż ciasto jest b.delikatne ) i przekładamy tort serkiem Mascarpone ( odpowiednio wcześniej wyjętym z lodówki aby nie był zbyt twardy ).
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Po wystygnięciu kroimy na dwa krążki ( ostrożnie gdyż ciasto jest b.delikatne ) i przekładamy tort serkiem Mascarpone ( odpowiednio wcześniej wyjętym z lodówki aby nie był zbyt twardy ).
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
góralka
luna