blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Torcik rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Torcik rabarbarowy

Składniki:

Torcik rabarbarowy

 

  • gotowy kruchy spód,
  • 30 dag rabarbaru,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki cukru,
  • 100 ml bitej śmietany,
  • 2 łyżki pestek słonecznika,
  • 10 dag cukru

Sposób przygotowania:

Torcik rabarbarowy
Rabarbar należy pokroić na kawałki i zblanszować. Jajka z 10 dag cukru i bitą śmietanę wymieszać. Polewę rozprowadzić na gotowym spodzie. Na wierzchu ułożyć rabarbar. Piec 10 min w temp. 180 stopni. Całość należy posypać pestkami słonecznika i cukrem.

Tagi:

jajko jajka