Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Torcik rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój ulubiony torcik rabarbarowy

Torcik rabarbarowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik rabarbarowy

 

  • 18 dag mąki
  • 18 dag cukru
  • 18 dag margaryny
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 dag rabarbaru
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Torcik rabarbarowy
Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać margarynę i nadal ucierać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę i nadal ucierać na gładką jednolitą masę. Na koniec wsypać do ciast pokrojony rabarbar i wymieszać łyżką. Przygotowane ciasto z rabarbarem wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st przez 40 min. Po upieczeniu torcik wyjąć z tortownicy i wierzch posypać obficie cukrem pudrem.
Torcik rabarbarowy
Torcik rabarbarowy
Torcik rabarbarowy
Torcik rabarbarowy

Tagi:

jajko jajka