Babcia Teresa

Babcia Teresa

Kucharz
[Przepisów: 7]

Torcik rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Lekki deser do kawy na podwieczorek

Torcik rafaello

Składniki:

Torcik rafaello

 

  • 2 paczki dużych biszkoptów
  • 15 dag wiórek kokosowych
  • 2 torebki Śnieżki
  • 750 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2-3 łyżki Ameretto (lub Advocata)
  • 2 opakowania zagęstnika do śmietany

 

Sposób przygotowania:

Torcik rafaello
Schłodzoną śmietanę dać do naczynia i miksować. Do dobrze ubitej śmietany dodać Śnieżki i zagęstniki, dalej ubijać. Dodać Ameretto, 5 dag wiórków kokosowych i pół paczki biszkoptów pokruszonych na drobno. Lekko zamieszać. Biszkopty ułożyć ściśle na dnie tortownicy (26 cm) i na to wyłożyć masę kokosową, wyrównać powierzchnię i obsypać z wierzchu wiórkami kokosowymi. Dać do lodówki i jeść za godzinę. Smacznego:)