aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

torcik serowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

polecam kazdemy, pyszny torcik serowy

torcik serowy

Składniki:

torcik serowy

 

  • 1/2 kg masa: ser twarogowy,
  • 2 zoltka,
  • 1 szklanka kremówka,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 2 lyzki skórka z pomarańczy,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 1 garsc rodzynki,
  • 0,7 szklanki ciasto: mąka,
  • 0,7 szklanki cukier,
  • 4 lyzki mąka ziemniaczana,
  • 4 jajka,
  • 2 lyzki margaryna Kasia,
  • 1 lyzeczka proszek do pieczenia,
  • 1 polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

torcik serowy
Zółtka jajka ucieramy z polowa cukru przeznaczona na ciasto. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy pozostały cukier. Make z proszkiem do pieczenia mieszamy z margaryna i laczymy z bialkami i zoltkami, ucierajac. Wkladamy ciasto do tortownicy pieczemy 25 min w 200 stopniach. Mase do tortu robimy z utartego twarogu z oltkami i cukrem, dodajemy skorke pomaranczy starta, kremowke oraz rodzynki, mieszamy delikatnie. Biszkopt przecinamy nakladajac mase serowa. Wierzch tortu polewamy polewa i dekorujemy wisnami.