Sposób przygotowania:
Torcik śmietanowo- jagodowy
Biszkopt- białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka i ubijać tak długo aż masa zrobi się sztywna.Po koniec ubijania dodać fioletowy barwnik .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać powoli łyżką.Masę wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 28 cm.Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st około 20min. Bita śmietana-zimną kremówkę ubić na sztywno ,dodać cukier puder i śmietan fix,chwilkę ubijać aż śmietana zacznie gęstnieć i wylać na zimny biszkopt Galaretka-wodę zagotować z 5 łyżkami jagód,zdjąć z pieca,wsypać galaretkę,wymieszać i odłożyć do stężenia.Resztę jagód rozłożyć na bitej śmietanie.Tężejącą galaretkę wylać na górę toru i schłodzić.