Sposób przygotowania:
Torcik z masą czekoladową
BISZKOPT:Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier dalej ubijamy potem dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie łączymy ,wylewamy do foremki i pieczemy 180 st ok 30-40 minMASA:1 i 1/2 szklanki mlekagotujemy z cukrem i cukrem wan., żółtka dokładnie mieszamy z mlekiem imąką . Do gotującego mleka wlewamy masę z żółtek, mieszamy aż zgęstnieje i zrobi sie budyń.. Studzimy.3 czekolady mleczne + 1 gorzką łamiemy na kawałki wkładamy do miski wraz z 3-4łyżki oleju i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę ubijamy na sztywnoWystudzony budyń wymieszamy z czekoladą, dodajemy ubitą śmietanębiszkopt kroimy jak się uda na 3 części i przekładamy masą zostawiamy część na wierzch lub boki dekorujemy według uznania.Masy wychodzi dosyć sporo.