Sposób przygotowania:
Torcik z masą malinowąPieczenie biszkoptów
Składniki są podane na 4 cienkie biszkopty, więc podzielić wszystkie na 4 części.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, po czym żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodać delikatnie do ciasta. Wymieszać. Do każdego ciasta nasypać odrobinkę barwnika w proszku i dokładnie wymieszać. Każdy biszkopt piec po ok.10 min w 160 C.
Nasączenie
Gdy biszkopty wystygną, wyjąć z blaszki. Przygotować odrobinę herbaty aby je nasączyć.
Kremy
Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu. Krem malinowy zmiksować ze schłodzoną kremówką. Wstawić na chwilę do lodówki. Pierwszy biszkopt wyłożyć na paterę.
Przełożenie
Kremem karpatka przełożyć kolorowe biszkopty, po czym wstawić tort na chwilę do chłodu.
Wykończenie tortu
Na tort wyłożyć krem malinowy. Rurki poukładać na bokach tortu, można przymocować je dodatkowo wstążką. Udekorować tort, wstawić do lodówki.