marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Torciki waflowe z różnymi masami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wafle wypakować,masę makową dodać do jednego serka wraz z rodzynkami,drugą masę zrobić z serka,masy toffi i krokantu.Przekładać tym wafle.

Torciki waflowe z różnymi masami.

Składniki:

Torciki waflowe z różnymi masami.

 

  • 3 opakowania kolistych andrutów a`la gofry,
  • 2 pudełka serków mascarpone lub Filadelphia,
  • cukierki toffi lub sos toffi(może być krówkowa masa),
  • 35 g.maku niebieskiego lub masy makowej,
  • krokant orzechowy z torebki,
  • 10 g.rodzynek.

Sposób przygotowania:

Torciki waflowe z różnymi masami.
Wafle wypakować,a serki mascarpone przełożyć łyżką do osobnych miseczek.Dodać do jednej masy makowej lub sypkiego maku oraz rodzynek i wymieszać.Do drugiej miseczki z serkiem dodać rozdrobnionych cukierków toffi lub masy krówkowej i krokantu orzechowego ile się zmieści i wymieszać.Przekładać ob- -iema masami koliste andruciki makowo-rodzynkową i orzechowo- -krówkową czy toffi.