Sposób przygotowania:
Torciki z masą serową i truskawkami
-Truskawki umyć,obrać i przekroić na 4 części. -Torciki ułożyć obok siebie. Jeśli znajdziemy foremkę odpowiadającą szerokości ciastek tym lepiej, jeśli nie należy owinąć je ściśle dookoła folią aluminiową złożoną kilkakrotnie /dla wzmocnienie/ tworząc w ten sposób obwódkę. zabezpieczającą /wysokość ok.5 cm/. -Na każdym ciastku przy dłuższych krawędziach ułożyć ćwiartki truskawek. -Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę cukru pudru . -Twarożek zmiksować z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym ,dodać ubitą śmietanę i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. -Przygotować żelatynę w/g przepisu na opakowaniu i wlać do masy sernikowej. -Całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na biszkopty /lepiej jeśli jest lekko tężejąca/ ,wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki . -Schładzać ok.2 godz. -Po schłodzeniu kroić w miejscu łączenia się biszkoptów.
edytaha
Natala1210