Sposób przygotowania:
Tort adwokatowy
Biszkopt: jajka(odzielic żółtka od białka). Białka ubic z 3 łyżkami zimnej wody, dodając stopniowo 120g cukru.Następnie kolejno dodawac żółtka.50g mąki wymieszac z 25g kakao,25g mąki ziemniaczanej i 1,5łyżeczki proszku do pieczenia. Mieszankę dodawac porcjami do masy jajecznej. Ciasto wlac do tortownicy 26cm, piec 20 minut w temp.200stopni. Krem:250g serka mascarpone dobrze utrzec z 0.250g adwokatu oraz 2 łyżkami cukru, 4 łyżki żelatyny rozpuścic we wrzącej wodzie i wymieszac z 3 łyżkami kremu serowego.Następnie wymieszac z pozostałym kremem. 200g kremówki ubic i dodac do tężejącej masy.Wierzch i boki torta: 350g kremówki ubic z cukrem waniliowym i z 4 łyżkami adwokatu.
luna
Natala1210