Tort ekonomiczny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

błyskawiczny tort ekonomiczny

Tort ekonomiczny

Składniki:

Tort ekonomiczny

 

  • Składniki:
  • 2 opakowania biszkoptów
  • Masa:
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • sok z 1 cytryny
  • Syrop do nasączania: aromat arakowy
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
  • owoce z kompotu

Sposób przygotowania:

Tort ekonomiczny
Przygotowanie: Przygotować najpierw masę: ugotować budyń waniliowy na mleku wg przepisu na opakowaniu i dokładnie ostudzić.Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę i dodawać stopniowo sok z cytryny,po łyżce budyniu ( nie przerywać ucierania). Przyrządzić syrop: aromat arakowy wymieszać dokładnie z przegotowaną zimną wodą.Maczać następnie biszkopty i układać na tortownicy.Na biszkopty posmarować połowę masy,przykryć zwilżonymi biszkoptami,znów nasmarować. Rozpuścić galaretkę w szklance gorącej wody i postawić do ostygnięcia.Powierzchnię tortu wyrównać nożem,ułożyć na nim cząstki owoców i polać krzepnącą galaretką.Wstawić do lodówki.

Tagi:

biszkopt