Sposób przygotowania:
tort jabkowy
Żółtka mieszamy z cukrem, wlewamy wodę, masę miksujemy i studzimy
Mąki mieszamy z proszkiem i dodajemy do masy,miksując.Białka ubijamy z 3łyżęczkami cukru i mieszamy z ciastem
tortownice(śr24cm)wykładamy papierem,wlewamy ciasto i pieczemy ok25min kroimy na 3 części
Obrane jabłka kroimy,parzymy z 3łyżeczkami wody.Budyń rozrabiamy w ½ szkl. Wody, wlewamy do jabłek i gotujemy.Wkładamy na biszkopt przykrywamy drugim,studzimy .Ubijamy śmietanę ,smarujemy drugi biszkopt i wierzch i dekorujemy
Mąki mieszamy z proszkiem i dodajemy do masy,miksując.Białka ubijamy z 3łyżęczkami cukru i mieszamy z ciastem
tortownice(śr24cm)wykładamy papierem,wlewamy ciasto i pieczemy ok25min kroimy na 3 części
Obrane jabłka kroimy,parzymy z 3łyżeczkami wody.Budyń rozrabiamy w ½ szkl. Wody, wlewamy do jabłek i gotujemy.Wkładamy na biszkopt przykrywamy drugim,studzimy .Ubijamy śmietanę ,smarujemy drugi biszkopt i wierzch i dekorujemy