djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Tort kalafiorowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tylko dla tych, którzy potrafią przygotować ciasto francuskie.

Tort kalafiorowy

Składniki:

Tort kalafiorowy

 

  • masła, starty ser, 1 szkl śmietany 30 %, 4 jajka, 3 łyżki masła, 10 dag szynki

 

Sposób przygotowania:

Tort kalafiorowy
Kalafior gotujemy w osolonej wodze z dodatkiem masła. Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy na patelni. Z 4 pierwszych składników robimy ciasto francuskie i wykładamy nim formę. Pieczemy ok 15 min. Do upieczonej formy wkładamy kalafior, pieczarki, pokrojoną szynkę. Jajka wymieszać ze śmietaną, przyprawami i startym serem. Wszystko wlać do formy o zapiekać ok 15 min.